Η Yoga for Happy Kids είναι μια μέθοδος εναλλακτικής άσκησης με βάση τη δομή του σώματος και τη διανοητική ανάπτυξη των παιδιών ανά ηλικία. Βασίζεται σε ψυχαγωγικές ασκήσεις (asanas) και σε ευχάριστα διαδραστικά παιχνίδια. Βασικός στόχος της Yoga For Kids είναι να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των παιδιών.

Τα παιδιά καλλιεργούν το σεβασμό προς τους άλλους και την αγάπη προς τον εαυτό τους και νιώθουν κάθε μέρα, όλο περισσότερο …happy kids.

Σε κάθε ηλικιακό γκρουπ το μάθημα χαρακτηρίζεται από δυναμικότητα και ταχύτητα, ώστε να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών.

Στη Yoga for Happy Kids τα παιδιά γυμνάζονται με πνεύμα ομαδικότητας και αλληλεγγύης και δουλεύουν με βάση τη συνεργασία. Μαθαίνουν με τη βοήθεια διαφόρων τεχνικών να αναπνέουν σωστά, ώστε να κατευνάζουν το άγχος τους και να διαχειρίζονται καλύτερα τις μικρές καθημερινές δυσκολίες της ηλικίας τους.

ΟΦΕΛΗ

  • τόνωση της σωματική δύναμης
  • βελτίωση της ευλυγισίας
  • καλύτερος συντονισμός των κινήσεων
  • επίγνωση του σώματος
  • βελτίωση της σωστής στάσης του σώματος
  • καλυτέρευση των κινητικών ικανοτήτων
  • ενίσχυση της μνήμης
  • διαχείριση του άγχους
  • ικανότητα γρήγορης συγκέντρωσης
  • καλύτερος αυτοέλεγχος

ΗΛΙΚΙΕΣ

Η yoga για παιδιά συστήνεται για παιδιά ηλικίας από 3 ετών και άνω. Για τους μικρούς yogi, από 3 έως 6 χρονών, το μάθημα έχει κυρίως τη μορφή παιχνιδιού. Μέσα από τα ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια αντιλαμβάνονται πώς λειτουργεί το σώμα τους, μαθαίνουν τα ζώα του κόσμου και μιμούνται τις κινήσεις και τη δυναμικότητά τους.

Για τους μεγαλύτερους yogi 7 – 11 ετών η δομή των μαθημάτων περιλαμβάνει θέσεις (asanas) συνδυασμένες με την ροή της αναπνοής. Έτσι κατευνάζεται το κεντρικό νευρικό σύστημα και βελτιώνεται η συγκέντρωση. Είναι πιο δυναμικά μαθήματα, σχεδιασμένα με τρόπο που να κεντρίζει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων παιδιών.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Υπάρχει κάποιος κίνδυνος σε ένα μάθημα Kids Yoga;

Κανένας απολύτως. Το μάθημα είναι προσαρμοσμένο στις κινητικές δεξιότητες κάθε παιδιού και διεξάγεται με απόλυτη ασφάλεια.

Οι γονείς επιτρέπεται να είναι μέσα στην αίθουσα κατά τη διάρκεια του μαθήματος;

Οι γονείς δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται μέσα στο χώρο κατά τη διάρκεια του μαθήματος, εκτός αν κρίνεται απαραίτητο για ειδικούς λόγους.

Ποια είναι η κατάλληλη ενδυμασία για ένα μάθημα Yoga For Happy Kids;

Προτιμάτε άνετα και βαμβακερά ρούχα κυρίως για το παιδί.

Πόση ώρα πριν ενδείκνυται να έχει κάνει λήψη τροφής ή νερού ένα παιδί πριν τη Yoga;

Το τελευταίο γεύμα θα πρέπει να έχει γίνει 2,5 ώρες πριν και ιδανικά χωρίς να περιέχει ζάχαρη. Η λήψη νερού δεν επιβαρύνει τον οργανισμό πριν ή και κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Πόση ώρα διαρκεί το μάθημα και με ποια συχνότητα πρέπει να γίνεται;

Η διάρκεια του μαθήματος είναι 45’ περίπου. Μία φορά την εβδομάδα είναι ικανοποιητικός αριθμός για την παιδική ηλικία να συμμετέχουν σε ένα μάθημα Yoga for Happy Kids.