Αριάδνη Οικονομίδη

Ονομάζομαι Αριάδνη Οικονομίδη και βρίσκομαι στον χώρο της άσκησης από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Οι πρώτες μου αναμνήσεις είναι ως αθλήτρια σε διάφορα αθλήματα. Ήμουν αρκετά κινητικό παιδί -και παραμένω ως ενήλικη- οπότε ο αθλητισμός για μένα ήταν μονόδρομος. Η κίνηση για μένα είναι ζωή. Καταλήγοντας στον κλασικό αθλητισμό και με καθημερινές προπονήσεις απέκτησα τον τίτλο της Πανελληνιονίκη. Από ‘κει μοιραία οδηγήθηκα να σπουδάσω στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2006.

Η Yoga μπήκε στη ζωή μου στην ηλικία των 19 ετών, παρακολουθώντας μαθήματα Kundalini yoga, Ashtanga Yoga και Vinyasa Yoga. Τελειώνοντας τη Γυμναστική Ακαδημία αποφάσισα να ασχοληθώ με τη Yoga, ως δασκάλα πλέον. Ήθελα να μεταφέρω και σε άλλους ανθρώπους αυτή την ευεξία και την αρμονία που ένιωθα μετά από κάθε μάθημα. Έτσι, το 2008 σπούδασα Vinyasa Yoga και σιγά σιγά ξεκίνησα να διδάσκω σε studio yoga, personal yoga, σε ξενοδοχειακές μονάδες και σε γυμναστήρια.

Το 2010 ξεκίνησα να μπαίνω στον κόσμο της παιδικής Yoga. Πιστεύω πως κάθε μάθημα παιδικής Yoga είναι ένας υπέροχος συνδυασμός άσκησης και ψυχικής ισορροπίας για τα παιδιά. Παρακολούθησα αρκετά εκπαιδευτικά σεμινάρια μαζεύοντας όσες περισσότερες γνώσεις μπορούσα για αυτό το μεγάλο και υπέροχο κεφάλαιο που λέγεται «Παιδί». Η Yoga for Happy Kids είναι το δικό μου παιδί και «γεννήθηκε» το 2014. Ο λόγος που δημιούργησα αυτή την τεχνική ήταν το όραμά μου να εμπνέω και να βοηθάω τα παιδιά να ανακαλύπτουν τη χαρά, την εσωτερική δύναμη και την αυτοεκτίμηση. Στόχος μου είναι όσα περισσότερα παιδιά να έχουν την εμπειρία της Yoga. Γι’ αυτό και τα μαθήματά μου γίνονται σε yoga studios, σε σχολεία, σε παιδικά party, σε κατασκηνώσεις και όπου άλλου υπάρχουν παιδιά.

Η προσωπική εξέλιξη είναι η κινητήριος δύναμή μου και έτσι οι σπουδές για μένα δεν σταματούν ποτέ. Εκπαιδεύτηκα πάνω στην προγεννητική και μεταγεννητική Yoga, στη Yoga για ηλικίες άνω των 60 ετών, στη βρεφική κολύμβηση και φυσικά συνεχίζω τη μαθητεία μου στον δρόμο της Yoga. Επίσης, είμαι υπεύθυνη για τις εκπαιδεύσεις δασκάλων παιδικής yoga στη GRAFTS.

Η τελευταία καινούρια μου αγάπη είναι η Unani Tibb – Ελληνική Παραδοσιακή Θεραπευτική. Ανέκαθεν πίστευα πως ένας ολιστικός τρόπος ζωής και αντιμετώπισης διαφόρων σωματικών προβλημάτων είναι η καλύτερη θεραπεία για τον οργανισμό μας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Ιπποκράτης: “Φάρμακο ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει το φάρμακό σας”.

Η παιδική yoga αποτελεί μία μορφή έκφρασης της παιδικής προσωπικότητας μέσω των ασκήσεων και των παιχνιδιών που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
Πρόκειται για ένα βασικό εργαλείο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να παρατηρήσουν τον εαυτό τους, να τον κατανοήσουν, να τον βελτιώσουν και στο τέλος να συμφιλιωθούν μαζί του. Χτίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αυτοεκτίμησή τους.
Επίσης, είναι η μοναδική μορφή άσκησης που επιτρέπει στο κάθε παιδί να ασκείται σύμφωνα με τις δυνατότητές του, είτε σωματικές είτε και με τις δυνατότητες της κάθε ημέρας.