Γνωρίστε
την PRENATAL YOGA

Η προγεννητική yoga είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα ασκήσεων και αναπνοών, σχεδιασμένο για την πιο υπέροχη περίοδο στη ζωή της γυναίκας: την εγκυμοσύνη. Το γυναικείο σώμα αναγνωρίζει τη φυσική διαδικασία της γέννας και στόχος της Prenatal Yoga είναι να βοηθάει τη μέλλουσα μανούλα να συνδεθεί με το σώμα της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να νιώθει καλά μέσα σε αυτό.

Ένα μάθημα Prenatal Yoga προσφέρει αναζωογόνηση και ευεξία που είναι απαραίτητα σε κάθε έγκυο γυναίκα, η οποία βιώνει τις διαρκείς αλλαγές στο σώμα της. Το συγκεκριμένο μάθημα έχει ως κύριο στόχο την καλή φυσική κατάσταση της εγκύου και την προετοιμασία για έναν πιθανό φυσικό τοκετό – για αυτό και μία βασική άσκηση είναι η πλήρης αναπνοή, η οποία αποδεδειγμένα βοηθά στον τοκετό.

Η σωστή αναπνοή και η χαλάρωση βοηθά την έγκυο να παραμένει σε ηρεμία στην καθημερινότητά της, επηρεάζοντας με αυτό τον τρόπο θετικά και το έμβρυο.

Οφέλη

βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή της λεκάνης αλλά και σε όλο το σώμα

καλύτερη πέψη

ανακούφιση από τα πιθανά συμπτώματα της εγκυμοσύνης (π.χ. ναυτία, δυσκοιλιότητα, πρήξιμο, πόνο στην οσφυϊκή μοίρα)

ελάχιστη καταπόνηση των αρθρώσεων

Συχνές Ερωτήσεις

Ναι. H Yoga είναι ευεργετική για το μυαλό και το σώμα σε οποιαδήποτε περίοδο της ζωής σας. Τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα για να υπηρετήσουν τις ανάγκες της εγκυμοσύνης. Όλες οι θέσεις (asanas) μπορούν να διαμορφωθούν με βάση τις απαιτήσεις της κάθε εγκύου.

Η Prenatal Yoga είναι ασφαλής, εφόσον γίνεται από πιστοποιημένους και έμπειρους δασκάλους.

Κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, καλό θα ήταν να επιτρέψετε στο σώμα σας να ξεκουραστεί, ενώ προσαρμόζεται στις ορμονικές αλλαγές και το μωρό σας αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Σε αυτό το τρίμηνο μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ασκήσεις αναπνοής. Είναι απαραίτητο να έχετε κλείσει τις 12 με 16 εβδομάδες (τον τρίτο μήνα) πριν ξεκινήσετε yoga και εφόσον έχετε την έγκριση του γυναικολόγου σας. Σε περίπτωση που έχετε αρκετή εμπειρία στην πρακτική της Yoga, μπορείτε να συνεχίσετε την πρακτική σας, έχοντας επίγνωση του σώματός σας και αποφεύγοντας τις δυναμικές θέσεις που εστιάζουν στους κοιλιακούς μυς.

Φυσικά. Είτε κάνετε yoga καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας είτε απλά στο τρίτο τρίμηνο, τα οφέλη είναι πολύ σημαντικά.

Ιδανικά η πρακτική θα πρέπει να γίνεται 3 φορές την εβδομάδα. Αν σας είναι αδύνατο να κάνετε τόσο συχνά, προσπαθήστε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα 1 – 2 φορές εβδομαδιαίως. Η συστηματική πρακτική στην Prenatal Yoga είναι εξαιρετικά σημαντική.

Η Prenatal Yoga ενδυναμώνει και ταυτόχρονα κάνει πιο ευέλικτους τους βασικούς μυς στην περιοχή της λεκάνης που είναι απαραίτητοι για τον τοκετό, ενισχύοντας τη συγκέντρωση και αναπνέοντας συνειδητά.

Μπορείτε, αρκεί ο πόνος να μην είναι έντονος. Πολλές θέσεις συμβάλλουν στην ανακούφιση των πόνων της πλάτης και της μέσης. Πάντοτε να ενημερώνετε και να συμβουλεύεστε τον δάσκαλο της Yoga πριν το μάθημα.

Άνετα και χαλαρά ρούχα.

Πριν κάνετε Prenatal Yoga μπορείτε να έχετε φάει ένα κανονικό γεύμα 4 ώρες πριν ή ένα ελαφρύ γεύμα 2 ώρες πριν. Μετά το μάθημα, θα πρέπει να περιμένετε 20 με 30 λεπτά.