Γνωρίστε
την VINYASA YOGA

Yoga σημαίνει «ένωση» ή «αρμονία» και βασίζεται σε μία παράδοση 5.000 χρόνων. Είναι μία από τις αρχαιότερες επιστήμες του σώματος και του πνεύματος και περιγράφεται ως η ένωση της ατομικής συνείδησης – πνεύματος με τη συμπαντική συνείδηση – πνεύμα. Tα μαθήματα βασίζονται στη Vinyasa Yoga, η οποία στηρίζεται στον συγχρονισμό της αναπνοής με την κίνηση και περιλαμβάνει σωματικές ασκήσεις γνωστές ως asanas, οι οποίες εξισορροπούν και ευθυγραμμίζουν το σώμα.

Οι asanas ξεμπλοκάρουν τα ενεργειακά κανάλια του σώματος και ιδιαίτερα τη σπονδυλική στήλη, ώστε η ενέργεια (prana) να ρέει ελεύθερα. Επίσης, παρέχουν τη βάση για την εξερεύνηση του σώματος, της αναπνοής και του νου. Είναι ένα είδος άσκησης που ενδυναμώνει τους μυς χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του ίδιου του σώματος, χωρίς να τους καταπονεί.

Επίσης οι τεχνικές αναπνοής που μαθαίνουμε, βοηθούν στη συγκέντρωση της ενέργειας και στον εστιασμό της προσοχής στον εαυτό μας και στο τώρα.
Η Vinyasa Yoga είναι μία βαθιά αποτελεσματική μορφή σωματικής και πνευματικής άσκησης, η οποία οδηγεί στη συνεχή προσωπική εξέλιξη.
Μέρα με την ημέρα, χρόνο με τον χρόνο, καταφέρνουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις θέσεις (asanas), να βελτιώνουμε την τεχνική μας και να κάνουμε τη Yoga τρόπο ζωής και σκέψης.

Οφέλη

ενδυναμώνει το μυϊκό σύστημα

βελτιώνει την ευλυγισία του σώματος

εξισορροπεί το νευρικό, ορμονικό και κυκλοφορικό σύστημα

αποτοξινώνει το σώμα

ηρεμεί τον νου, τα συναισθήματα και την ψυχή

Αποτελέσματα

Τι μπορεί να κερδίσει
o ασκούμενος από το μάθημα
της Vinyasa Yoga;

Πολλοί άνθρωποι έλκονται από την ιδιότητα της Yoga να ανακουφίζει από το στρες, η αλήθεια όμως είναι ότι η Yoga μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα. Η Yoga βοηθάει τον άνθρωπο στην καθημερινότητά του καθώς και στη βαθύτερη κατανόηση της ζωής του. Ανανεώνει, αναζωογονεί και θεραπεύει το σώμα, δημιουργώντας ευλυγισία στους μυς, δουλεύοντας ήπια με τις αρθρώσεις και τη σπονδυλική στήλη και τροφοδοτώντας με οξυγόνο το αίμα μέσω της αναπνοής.

Ποιοι μπορούν να κάνουν
Vinyasa Yoga;

Vinyasa Yoga μπορούν να κάνουν όλοι οι άνθρωποι: ηλικιωμένοι, παιδιά ή άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, ανεξάρτητα από τη φυσική κατάσταση. Άλλωστε, η Yoga μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση συχνών ασθενειών όπως υψηλή πίεση, προβλήματα στο κυκλοφορικό, αναπνευστικό ή πεπτικό σύστημα, προβλήματα της οσφυϊκής μοίρας και ημικρανίες ή πονοκεφάλους. Φυσικά, το μάθημα προσαρμόζεται ακριβώς στις ανάγκες του ασκούμενου, ειδικά όταν πρόκειται για Personal Yoga τα οφέλη της οποίας είναι πολλά.

Τα οφέλη της group yoga

  • Είναι πιο ομαδική.
  • Βάζετε μαζί στόχους και προσπαθείτε να τους πετύχετε.
  • Μαθαίνετε από τις διορθώσεις που γίνονται στα υπόλοιπα μέλη.
  • Μοιράζεστε μια υπέροχη ενέργεια.

Τα οφέλη της personal yoga

  • Είναι πιο ευέλικτη.
  • Προσαρμόζεται 100% στο επίπεδο, τις ανάγκες και τις δυνατότητές σας.
  • Είναι ιδανική για όλους όσους έχουν κάποιο τραυματισμό και χρειάζονται ειδική προσοχή.
  • Ορίζουμε μαζί τη δυσκολία και τον ρυθμό του κάθε του μαθήματος.
  • Πετυχαίνετε πιο γρήγορα τους στόχους σας.
  • Μπορείτε να ρωτήσετε ό,τι θέλετε όσες φορές θέλετε.
Συχνές Ερωτήσεις

Είναι υποκειμενικό ποιο είναι το κατάλληλο είδος Yoga που ταιριάζει στον καθένα, καθώς και ποιος δάσκαλος ταιριάζει στον κάθε ασκούμενο. Προτείνω να δοκιμάσετε να μπείτε σε διάφορες τάξεις με διαφορετικά είδη Yoga προκειμένου να επιλέξετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το σημαντικό είναι να ελέγξετε αν ο δάσκαλος είναι πιστοποιημένος από κάποιον αναγνωρισμένο οργανισμό, προκειμένου να προστατεύσετε τον εαυτό σας από πιθανούς τραυματισμούς.

Άνετα και χαλαρά ρούχα.

Πριν κάνετε Yoga μπορείτε να έχετε φάει ένα κανονικό γεύμα 3 ώρες πριν ή ένα ελαφρύ γεύμα 1 ώρα πριν. Μετά το μάθημα, θα πρέπει να περιμένετε 20 με 30 λεπτά.

Ιδανικά 2 – 3 φορές την εβδομάδα. Αν δεν υπάρχει φυσικά η δυνατότητα, καλό θα ήταν 1 – 2 φορές την εβδομάδα, καθώς η συστηματική πρακτική είναι πολύ σημαντική.

Πολλές θέσεις μπορεί να συμβάλλουν στην ανακούφιση των σωματικών πόνων, ωστόσο καλό θα ήταν να συνεννοείστε με τον γιατρό σας και να ενημερώνετε και να συμβουλεύεστε τον δάσκαλο της Yoga πριν το μάθημα.