Γιατί όλοι οι δρομείς χρειάζονται 10 λεπτά yoga

Οι δρομείς τείνουν να είναι αντίθετοι στο να δοκιμάσουν yoga: πολλοί τη βρίσκουν «βαρετή» και λένε ότι «δεν είναι πραγματική προπόνηση». Οι παραλληλισμοί όμως μεταξύ του κόσμου του τρεξίματος και του κόσμου της yoga είναι τεράστιες.

περισσότερα

5 τρόποι που τα παιδιά μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο

Τι θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς δέντρα; Τι θα γινόταν αν οι ποταμοί μας στέρευαν; Ζούμε σε μία ταραχώδη εποχή στην ιστορία της Γης. Οι ζούγκλες και τα δάση καταστρέφονται λόγω των βιομηχανιών και τα ορυχεία εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται το περιβάλλον, πολύ συχνά προκαλώντας καταστροφές και ρύπανση.

περισσότερα

Σχολικές διακοπές: Ώρα για yoga με τα παιδιά

Τα σχολεία έκλεισαν, οι παραλίες γέμισαν και όλοι ετοιμαζόμαστε για τις καλοκαιρινές αποδράσεις και για αμέτρητο παιχνίδι στην άμμο. Αυτό το καλοκαίρι, ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό! Ας βάλουμε στις διακοπές μας την yoga, ας πάρουμε βαθιές αναπνοές και ας κάνουμε τις πιο καλοκαιρινές asanas με τα παιδιά μας!

περισσότερα

Τρόποι προετοιμασίας για να διδάξετε yoga σε παιδιά

Διδασκαλία της γιόγκα στα παιδιά; Τα μαθήματα των παιδιών είναι διαφορετικά από τους ενήλικες: Υπάρχει πολλή συζήτηση και παιχνίδι. Ως instructor, πρέπει να είστε σε θέση να πάτε με τη ροή του μαθήματος και να αλλάξετε τα πράγματα κατά την διάρκεια, αν αυτό χρειαστεί.

περισσότερα

Η πρωινή yoga σε ξυπνάει παραπάνω από έναν καφέ!

Κάθε άτομο μπορεί να απαντήσει διαφορετικά, ανάλογα με σχέση που έχει με τον καφέ ή τη γιόγκα. Ίσως ξυπνάτε και το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να πίνετε ένα φλιτζάνι καφέ πριν μιλήσετε με οποιονδήποτε. Ή ίσως ξυπνάτε πίνοντας ένα ποτήρι νερό με λεμόνι και κάνετε 10 «χαιρετισμούς στον ήλιο» για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

περισσότερα

Yoga και ισχιαλγία: Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν

Η ισχιαλγία είναι ένας από τους συχνότερους πόνους για τον οποίο ευθύνονται ο σύγχρονος καθιστικός τρόπος ζωής, η έλλειψη άσκησης ή τα περιττά κιλά. Η yoga και πάλι μπορεί να αποδειχτεί θαυματουργή μέσα από τις κατάλληλες ασκήσεις.

περισσότερα