Γνωρίστε
την POSTNATAL YOGA

Η μεταγεννητική yoga είναι ένας υπέροχος τρόπος να υποστηρίξετε το σώμα σας στη διαδικασία ανάκαμψης μετά τη γέννα. Στα μαθήματα αυτά χρησιμοποιούμε θέσεις, αναπνευστικές τεχνικές και διαλογισμό με στόχο τον ανασχηματισμό των μυών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την κύηση και τον τοκετό. Η Postnatal Yoga βοηθάει ακόμη τις νέες μαμάδες να διατηρούν την αίσθηση ηρεμίας και να διαχειρίζονται πιο ήρεμα την καινούργια καθημερινότητα.

Οι μεταγεννητικές ασκήσεις βασίζονται σε ειδικές τεχνικές αναπνοών αλλά και σε ασκήσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των κοιλιακών μυών, και μπορούν να γίνουν από την πρώτη μέρα μετά τη γέννηση του μωρού.

Οφέλη

ενδυνάμωση των μυών του κορμού

αποκατάσταση των μυών του πυελικού εδάφους

απομάκρυνση σωματικής έντασης

βελτίωση στάσης του σώματος

βοηθά στη χαλάρωση και την ευεξία

αυξάνει τη σωματική ενέργεια

Συχνές Ερωτήσεις

Σίγουρα θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Κατόπιν συνεννόησης, συνηθίζεται περίπου στις 40 μέρες μετά από φυσιολογικό τοκετό και στις 50 μέρες μετά από καισαρική τομή.

Ναι. H Yoga είναι ευεργετική για το μυαλό και το σώμα σε οποιαδήποτε περίοδο της ζωής μας. Τα μαθήματα της Postnatal Yoga είναι σχεδιασμένα για να υπηρετούν τις ανάγκες της μεταγεννητικής περιόδου και όλες οι θέσεις (asanas) μπορούν να διαμορφωθούν με βάση τις απαιτήσεις της κάθε γυναίκας.

Η κάθε γυναίκα είναι καλό να ξεκινάει Postnatal Yoga όταν νιώθει έτοιμη και ασφαλής. Σίγουρα, όμως, όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα για την ταχύτερη αποκατάσταση του σώματος.

Ιδανικά, μπορείτε κάνετε καθημερινά τουλάχιστον μισή ώρα. Αυτό αρκεί για να διατηρείστε υγιείς. Αν σας είναι αδύνατο να κάνετε καθημερινά, προσπαθήστε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα 2 – 3 φορές / εβδομάδα. Η συστηματική πρακτική στην Postnatal Yoga είναι πολύ σημαντική.

Άνετα και χαλαρά ρούχα.

Πριν κάνετε Postnatal Yoga μπορείτε να έχετε φάει ένα κανονικό γεύμα 3 ώρες πριν ή ένα ελαφρύ γεύμα 1 ώρα πριν. Μετά το μάθημα, θα πρέπει να περιμένετε 20 με 30 λεπτά.