Στη σημερινή, διαβόητη για την εμμονή της με τις νεανικές ηλικίες, κουλτούρα μας, πολλοί αφήνονται στο πέρασμα του χρόνου, θεωρώντας -λανθασμένα- ότι περνώντας τα 50 δεν μπορούν πια να περιμένουν από το σώμα τους να μείνει ευλύγιστο, λειτουργικό, υγιές. Πόσο λάθος κάνουν! Με την κατάλληλη φροντίδα και επένδυση χρόνου, καθώς και φυσικά την άσκηση που ταιριάζει στις ανάγκες του καθενός, δεν χρειάζεται να παγιδευτείτε σε ένα σώμα που θα χάσει πρώιμα την δυνατότητα να σας προσφέρει μια πλήρη ζωή.

Ισορροπία, ευλυγισία, ευεξία: ειδικά μαθήματα yoga για μεγαλύτερες ηλικίες έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους μαθητές, οι οποίοι αποκαθιστούν τραυματισμούς και αποκτούν και πάλι την φυσική κατάσταση που νόμιζαν ότι είχαν αποχαιρετήσει για πάντα. Όπως συμβαίνει με όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτου ηλικίας, οι ασκήσεις μπορούν να προσαρμοστούν στο επίπεδο και τις δυνατότητες του καθενός, έτσι ώστε τίποτα να μην είναι αδύνατο – ούτε για εκείνους και εκείνες που ξεκινούν yoga ακόμη αργότερα, μετά τα 60 και τα 70 τους χρόνια.

Και φυσικά, μην ξεχνάμε το ψυχολογικό κομμάτι που προσφέρει η άσκηση και η κοινωνικοποίηση: όταν φροντίζετε το σώμα σας, τότε υποσυνείδητα πείθετε τον εαυτό σας ότι αξίζετε την φροντίδα αυτή. Με λίγα λόγια, όταν φροντίζετε το σώμα σας, σας φροντίζει κι αυτό με τη σειρά του!