Επιστροφή από τις διακοπές σημαίνει καινούργια σεζόν, σημαίνει καινούργιοι στόχοι και πλάνα για το πώς θα βοηθήσουμε τον εαυτό μας να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της καθημερινότητας. Αν ένας από αυτούς τους στόχους είναι η ένταξη της yoga στην ζωή σας αλλά ανησυχείτε για το πώς θα κάνετε την αρχή, ορίστε πέντε συμβουλές από μια βετεράνο!

– Μην στοχεύετε στην τελειότητα

Πέρα από το στρωματάκι και την πετσέτα σας, μην ξεχάσετε αίσθηση του χιούμορ και θετική διάθεση. Όταν αποζητάτε την τελειότητα, τότε βάζετε υπερβολική πίεση στον εαυτό σας και δεν απολαμβάνετε το μάθημα. Αποδεχτείτε ότι δεν θα τα κάνετε όλα στην εντέλεια και ότι τα λάθη είναι αναπόφευκτα – το ότι τα κάνετε είναι αρκετό.

– Μην πιέζετε πολύ τον εαυτό σας

Είτε έχετε καλή φυσική κατάσταση, είτε όχι, στα πρώτα μαθήματα yoga πρέπει να δώσετε χρόνο στον εαυτόσας να προσαρμοστεί στη νέα τεχνική, τις νέες στάσεις και κινήσεις, τις νέες προκλήσεις. Αυτό θα σας βοηθήσει όχι μόνο να αποφύγετε τραυματισμούς, αλλά και την μεγαλύτερη παγίδα όλων: την απογοήτευση που θα σας κάνει να θέλετε να σταματήσετε.

– Από την άλλη, μην περιορίζετε υπερβολικά τον εαυτό σας

Το να προστατεύετε τον εαυτό σας δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τον “δυσκολεύετε”, να του βάζετε προκλήσεις που θα τον κάνουν να εξελιχθεί. Αν περνάτε όλη την ώρα στο μυαλό σας λέγοντας στον εαυτό σας τι μπορεί να κάνει και τι όχι, δεν θα μάθετε ποτέ τι από αυτά είναι αλήθεια και τι είναι απλοί φόβοι.

– Πηγαίνετε σε ένα yoga retreat

Τι καλύτερο από το να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο μακριά από την πίεση της καθημερινότητας; Αφοσίωση, συγκέντρωση ενέργειας, ξεκούραση: η ιδανική νέα αρχή.

– Κρατήστε το μυαλό σας ανοιχτό

Όταν μπαίνετε στην τάξη, κρατήστε το μυαλό σας ανοιχτό. Συνδεθείτε με αυτό που αισθάνεστε και σκέφτεστε. Αφήστε όλες τις πιθανότητες ανοιχτές και αφήστε το σώμα σας να τις κατακτήσει. Και πίνετε άφθονο νερό!