Σύμφωνα με νέα έρευνα που αναφέρεται σε αυτό εδώ το άρθρο, ο αριθμός των υπαλλήλων που βασίζονται στη yoga για να τα βγάλουν πέρα με το στρες της δουλειάς τους έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το 2012, από 6 σε 11%. Μικρή αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά των ανθρώπων που καταφεύγουν στον διαλογισμό.

Οι επικεφαλής της έρευνας χαιρετούν την είδηση αυτή ως άκρως ενθαρρυντική, αφού η yoga και ο διαλογισμός είναι εξαιρετικά εργαλεία καταπολέμησης του άγχους και της τοξικότητας που μπορεί να δημιουργεί μια δυσλειτουργική εργασιακή ατμόσφαιρα. Συστήνουν επίσης την εισαγωγή τέτοιων πρακτικών στο καθημερινό πρόγραμμα των εργαζόμενων, προτρέποντας τις εταιρείες να παραχωρούν ειδικό χώρο και χρόνο στους υπαλλήλους για τα διαλείμματα που θα μειώσουν τα αρνητικά τους συναισθήματα και άρα θα τους κάνουν πολύ πιο λειτουργικούς, παραγωγικούς και έτοιμους να αντιμετωπίσουν δυσάρεστες εξελίξεις και πιεστικές προθεσμίες.

Μπορεί στην Ελλάδα να είμαστε ακόμη πολύ μακριά από τέτοιες κινήσεις εκ μέρους των εργοδοτών, αλλά το συμπέρασμα παραμένει το ίδιο: οποιαδήποτε δουλειά στις μέρες μας γεννά στρες που τα σώματά μας δεν είναι φτιαγμένα να υπομένουν – κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας που θα σας απαλλάξει από αυτό!