Μπορεί να άργησε αλλά επιτέλους το καλοκαίρι είναι εδώ για να μας δώσει αναρίθμητες ευκαιρίες για να βγούμε από το σπίτι και να ρουφήξουμε λίγο ήλιο, να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα και να περάσουμε χρόνο στη φύση. Και τι καλύτερο από το να συνδυάσετε με την φυσική άσκηση της yoga; Με αφορμή τα υπαίθρια μαθήματα που θα κάνω όλο τον Ιούνιο στον Εθνικό Κήπο στο πλαίσιο των δράσεων «Ζήσε τον Κήπο Αλλιώς» του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, μερικές συμβουλές για όσους και όσες αποφασίσουν να αθληθούν στη φύση.

Προστατεύστε το δέρμα σας

Μπορεί ο ήλιος να είναι φίλος του δέρματός μας αλλά χρειαζόμαστε και την ανάλογη, ουσιαστική προφύλαξη από τις υπεριώδεις ηλιακτίδες, όσο βαρετό κι αν μας φαίνεται, για να αποφύγουμε σοβαρές παθήσεις και προβλήματα. Είναι σημαντικό να βάζουμε αντηλιακό κάθε 2 ώρες και να φοράμε καπέλο αν είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο. Ακόμη καλύτερα, αποφεύγετε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο και αποζητάτε τη σκιά όπου μπορείτε.

Κρατήστε τα έντομα σε απόσταση

Μαζί με το καλοκαίρι έρχονται και τα πολλά έντομα και, παρόλο που δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε τελείως, καλό είναι να προστατεύουμε το σώμα μας από τις πολλές επιθέσεις. Πριν βγείτε από το σπίτι, ψεκαστείτε με ένα (κατά προτίμηση οικολογικό!) εντομοκτόνο σπρέι έτσι ώστε να μειώσετε τα τσιμπήματα και την ενόχληση από τα έντομα κατά τη διάρκεια της yoga.

Ενυδατωθείτε

Το σώμα μας είναι 80% νερό και, όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, είναι ό,τι πολυτιμότερο για εμάς. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όμως, χάνουμε νερό πιο γρήγορο λόγω της ζέστης άρα καλό είναι να αυξήσετε την ποσότητα νερού που πίνετε καθημερινά, και ειδικά πριν και μετά την άσκηση. Αν η άσκηση αυτή είναι στην ύπαιθρο, φροντίστε να έχετε αρκετό νερό μαζί σας έτσι ώστε το σώμα σας να είναι διαρκώς σωστά ενυδατωμένο.