Η φράση «το νερό είναι ζωή» δεν είναι καθόλου υπερβολή. Το νερό μάς είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας, αλλά και την καλή υγεία και ευεξία μας, όμως ελάχιστοι/ες συνειδητοποιούν πόσο πολύτιμο είναι ή πόσο νερό πραγματικά χρειάζεται το σώμα για να λειτουργεί σωστά.

Τα οφέλη του νερού είναι αμέτρητα: προστατεύει την καρδιά μας, βοηθά στην διατήρηση της σύστασης του αίματος, ρυθμίζει την θερμοκρασία μας, δρα καταλυτικά για την αποτοξίνωση των κυττάρων, βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου (κάποια σημάδια κούρασης μπορεί να οφείλονται στην αφυδάτωση!), ενώ περιέχει βασικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Το νερό είναι, επίσης, εξαιρετικό εργαλείο τόνωσης του μεταβολισμού και φυσικής λιποδιάλυσης: εισχωρώντας στα κύτταρα, βοηθά στην αποβολή τοξινών και λίπους, κάτι που σημαίνει ότι η μόνη εγγυημένη λιποδιάλυση δεν γίνεται στα υποτιθέμενα κέντρα αδυνατίσματος αλλά με την σωστή ενυδάτωση του οργανισμού!

Με την πρώτη ευκαιρία συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το πόσο νερό πρέπει να καταναλώνετε προσωπικά (αφού αυτό εξαρτάται από το φύλο, την ηλικία, την σωματική δραστηριότητα και την φυσική κατάσταση) και εφαρμόστε τις οδηγίες του, κάνοντας έτσι το πρώτο, πιο φυσικό βήμα προς την ευεξία!